HACCP

HACCP JE SISTEM BEZBEDNOSTI HRANE KOJI SE ZASNIVA NA ANALIZI I KONTROLI POTENCIJALNIH BIOLOŠKIH/MIKROBIOLOŠKIH, HEMIJSKIH I FIZIČKIH OPASNOSTI KOJIMA SU IZLOŽENE SIROVINE, MOGUĆIH OPASNOSTI PRI RUKOVANJU, PROIZVODNJI, DISTRIBUCIJI I KONZUMIRANJU KRAJNJEG PROIZVODA.

Njegova primena podrazumeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbednosti hrane.

1. Uspostavlja, ocenjuje i kontroliše opasnosti koje bi mogle da utiču na bezbednost hrane,
2. Sistem upravlja kvalitetom i bezbednošću hrane zasnovanim na prevenciji,
3. Svaki zaposeni je informisan o tome šta, kako, kada i zašto da se uradi u cilju prevencije rizika od hrane ali i o svojoj ličnoj odgovornosti kako bi krajnji korisnik konzumirao zdravu i bezbednu hranu.
Uspostavljena higijenska praksa je od suštinskog značaja za praćenje stanja tokom čitavog lanca proizvodnje hrane, od primarne proizvodnje do finalnog proizvoda. Njenom primenom se sprečava kontaminacija i obezbeđuje adekvatno okruženje za rukovanje hranom.
HACCP je način za očuvanje poverenja koje nam potrošači daju i koji nas motiviše i pokreće našu posvećenost kreiranju ukusnijeg i zdravijeg menija. Na kraju krajeva, mi smo dobri samo koliko i poslednja pizza koja je izašla iz BigPizza® laboratorije na putu do potrošača.
Hvala vam što ste sa nama na tom putu.

MI SMO DOBRI SAMO KOLIKO I POSLEDNJA PIZZA KOJA JE IZAŠLA IZ BigPizza® LABORATORIJE NA PUTU DO POTROŠAČA.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.